A duguláselhárítás házilag is lehetséges olykor.

Szponzorált tartalom

duguláselhárítás házilag
duguláselhárítás házilag

Ha eldugult a lefolyócső vagy a szennyvízvezeték, akkor jobb azt mielőbb helyrehozni. További problémák merülhetnek fel ugyanis, amelyek még több anyagi kárt generálhatnak. Szerencsére sok esetben a duguláselhárítás házilag is megvalósítható, azonban első körben meg kell győződnie arról, hogy ez valóban lehetséges.

Ha netán nem sikerül megoldani a problémát, akkor még mindig számíthat jó szakemberek segítségére, akik azonnal házhoz érkeznek és nekivágnak a helyreállításának. Budapest egész területén elérhető szolgáltatásokat biztosítanak non-stop elérhetőségekkel.

Van néhány házi praktika, ami segíthet abban, hogy ne kelljen szerelőt hívni. Érdemes megpróbálkozni velük, hátha sikerrel járunk. Ezek mind egyszerű és költséghatékony megoldások.

Ha például a mosogató dugult el, akkor megpróbálkozhatunk az ecettel is. Az ecet sikeres lehet és olcsó is. Egyfajta zsíroldást végez, viszont vigyázni kell vele, hiszen maró hatású. Mindenképpen nyissuk ki az ablakot a használata közben, mert a szaga szúrós és az irritálhatja a nyálkahártyát, valamint a tüdőt. Nagyon jó vízkőoldó, gombaölő és baktériumölő hatással bír, ezen túl pedig másik előnye, hogy semlegesíti a szagokat. 

Mivel savas kémhatású, ezért a mosogató zsíroldására nem olyan jó, arra inkább mosószóda vagy szikszó válhat be ilyenkor. Ha például duguláselhárítás házilag lenne jó, akkor a vízkőre jó megoldás lehet a forróvizes ecet. 

A zsírral pedig a trisó bánik el, ami egy könnyen elérhető szer, a háztartási boltokban olcsón beszerezhető. Könnyű alkalmazni, elég este a mosogatóba szórni, aztán amíg alszunk, addig elvégzi a dolgát. Ne felejtsünk el itt is forró vizet használni, amit utólag kell beleönteni és az sem baj, ha bedugjuk a lefolyót az erősebb hatás érdekében.

Vannak a mechanikai módszerek is még, amivel a duguláselhárítás házilag megvalósítható. A szifon tisztítása hasznos dolog, ha esetleg a pumpálással nem járunk sikerrel. A pumpálás lényege a vákuum, ami némi ügyességet igényel, azonban nem lehetetlen! A lehetséges nyílások bezárása után máris elkezdhetünk pumpát alkalmazni, melyhez határozott mozdulatok szükségesek. Ha flexibilis a cső, akkor jó megoldás lehet annak mozgatása is, aminek hatására a szennyeződések maguktól leválhatnak.

Ami különösen fontos, hogy ha vegyszerekkel próbálkozunk, akkor mindig csak egyfajtát alkalmazzunk, hiszen a különféle kémhatások, az anyagok tulajdonságai miatt veszélyes mutatvány lenne.

Ha sikeres a duguláselhárítás házilag, akkor a fertőtlenítésről se feledkezzünk meg a végén!