A műanyag ablakpárkány időtálló!

Szponzorált tartalom

műanyag ablakpárkányHatalmas dolog volt annak idején a műanyag megjelenése, melyet először 1838-ban állítottak elő. Bár sok szempontból ellene vannak manapság, azért ha nem egy egyszer használatos dologról van szó, mint amilyen a szívószál, akkor különösen szerencsésnek mondhatjuk magunkat azért, hogy létezik ez az anyag!

A műanyag ablakpárkány az egyik ezek közül figyelembe véve azt, hogy tartós megoldást jelent párkánynak, nem mellesleg elérhető árú! Nyilván egy gránit párkányt sokkal tovább élvezhetünk, azonban nem tartozik a bárkinek megfizethető kategóriába. Így hát, amennyiben szép, funkcionális megoldást keresünk, akkor marad a műanyag!

Az ablakokba kívül és belül is el szoktak helyezni ablakpárkányt. A jó minőségű műanyag ablakpárkány kültéri is lehet abban az esetben, ha az olyan műanyagból készült, ami ellen tud állni az időjárás okozta szélsőségeknek. Nyáron a tűző napnak, télen a fagynak és úgy általában az esőnek. Ha ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik, akkor bizony jó megoldást választottunk, amit hosszú távra szólóan élvezhetünk!

A PVC előnye, hogy bevonat, fólia is kérhető rá, így nem csak a hagyományos fehér színt választhatjuk, hanem rendelkezésre állnak más lehetőségek is. Mi az, ami még mellette szól? Hát nem kétség, hogy rendkívül egyszerű a takarítása. Bizony, ez is egy fontos szempont, hiszen nem egy olyan anyagról van szó, amihez különösen speciális szerek kellenek a tisztításhoz, kezeléshez, hanem épp ellenkezőleg. Egy nedves szivaccsal, törlőkendővel könnyedén tisztán tudjuk tartani, évekig-évtizedekig szolgálhat minket.

Többféle méretben elérhető a műanyag ablakpárkány, ami ennek köszönhetően igazodni tud a különböző igényekhez. Hogy vágható-e? Igen, viszont nem ajánljuk senkinek, hogy csak úgy otthon nekiálljon, mert mindkét végén olyan lezáró elemeket tartalmaz a szett, ami lehetővé teszi, hogy sehova ne jusson be víz. Felszerelése, rögzítése sem túl bonyolult, ha megvásároltuk a kiválasztott műanyag ablakpárkányt, akkor egyszerűen csak fel kell ragasztani a helyére.