Barátságos energetikai tanúsítvány árak mellé barátságos ügyintézés is jár.

Szponzorált tartalom

energetikai tanúsítvány árak
energetikai tanúsítvány árak

Aki mostanában foglalkozott ingatlan eladással vagy vétellel, az minden bizonnyal találkozott már az energetikai tanúsítvány fogalmával és így jó eséllyel az https://www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak oldal sem teljesen ismeretlen a számára. Azonban, ha mégis újat mondok az e-tanusitas.eu-val, akkor most érdemes végig futni a következő néhány soromat, mert elárulok pár kulcsfontosságú információt az energiatanúsítványokkal kapcsolatban.

Ugye azt már említettem, hogy itt egy olyan papírról van szó, amivel lényegében mindenkinek kellene találkozni, aki bármilyen formában ingatlant adott vagy vett az utóbbi pár évben. Azért mondom ezt ennyire határozottan, mert a hivatalos szabályozás szerint csak akkor lehet bármi ilyen ügyletet lefolytatni, hogy ez az irat is megvan az adott ingatlanhoz. Tehát a szerződés szerepelnie kell az ehhez tartozó számnak, ami alapján vissza lehet keresni az eredményt.

Ez szerintem mindenkinek jó, hiszen egyértelműen elárulja azt, hogy milyen állapotban van egy ház vagy lakás energetikailag, vagyis, hogy milyen benne a fűtés, meg hogy majd mennyit kell, vagy épp nem kell költeni a szigetelésre meg a nyílászárók cseréjére. Erre a célra borzasztóan jó mutató az energetikai tanúsítvány, hiszen egy egyezményes mérce szerint mutatja meg azt, hogy a lakóépület pontosan mennyire energiahatékony – vagy épp az ellenkezőjét, hogy mennyire falja az energiát az üzemeltetése és fenntartása. Szerintem ezt nagyon fontos bekalkulálni a vételárnál, hiszen már csak egy éves periódust nézve is egyáltalán nem mindegy, hogy mennyit fizet ki az ember a fűtésre, pláne, ha még hosszabb távra tervezünk mondjuk egy családi ház esetén.

Ezért hogyha még nincs ilyen tanúsítványunk, akkor fel kell keresni egy vállalkozást, akik ezeknek az elkészítésével foglalkoznak. Én most konkrétan az e-tanusitas.eu cím alatt elérhető ecoteam-re gondolok, akik energetikai tanúsítványokkal és ingatlanok értékbecslésével is foglalkoznak. Sőt, mindezt az átlag magyar mentalitástól eltérő módon nem hetek alatt hozzák össze, hanem napok alatt. Ha nagyon szorít az idő, akkor pedig egészen villámgyors szolgáltatást is lehet náluk igényelni.

De mindez mégis mennyibe kerül? Az energiatanúsítvány árak az alábbi oldalon egyértelműen elérhetők: https://www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak. Itt elég hamar fény derül arra, hogy nem mindenért kell végtelen összegeket kifizetni, ami jól működik. Az energiatanúsítvány megcsináltatása ugyanis nem egy végtelenül zsebbe nyúlós történet. Van néhány befolyásoló tényező, ami alapján történik a díjszabás, de normál esetben egyik kategória sem esik – szerintem – a megfizethetetlenbe.

Tehát, ha sorra veszem a https://www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak adatait, akkor a következőket lehet elmondani. Egyrészt, a díjszabást meghatározza, hogy milyen típusú ingatlanról beszélünk: hogy az most egy lakás vagy egy családi ház. Szerintem sokat nem kell rajta magyarázni, hiszen egy családi ház esetében egyértelműen több az a felület, amit át kell vizsgálni, mint egy bármekkora lakásnál. Éppen ezért a családi házak díja egy kicsivel magasabb – de nem számottevően.

A másik fontos befolyásoló tényező, hogy hol van az ingatlan: vidéken vagy Budapesten. Érthető módon egy alapvetően budapesti bázisú cég esetében a budapesti címek kedvezőbbek, tehát ezek lesznek az olcsóbb felmérések, míg a vidékiekbe bele kell kalkulálni többek között az esetleges utazást.

A harmadik tényezőt pedig szerintem bárki könnyedén megsejtheti: az ingatlan alapterülete. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy egy 30 négyzetméteres lakást kell végig nézni, vagy egy 330 négyzetméteres házat 2 vendégházzal meg 3 garázzsal az 1500 négyzetméteres telken.

Ezért, ha néhány kiragadott példát nézek most mondjuk a https://www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak alapján, akkor az mondjuk így néz ki. Egy 100 négyzetméteres lakás energetikai tanúsítványa Budapesten bruttó 14 990 forintba kerül. Ugyanez a lakás a vidéki díjszabásban 18 990 forintért lehetne megszakértve, ilyen szép magyarul szólva. Amennyiben a 100 négyzetméter egy családi házra vonatkozik, akkor a budapesti tanúsítás ára bruttó 19 990 forint, míg, ha erre vidéken volna szükségünk, akkor 23 990 forintot kell kifizetnünk érte. Azt gondolom, hogy ezek az összegek nagyon csekélyek ahhoz képest, amilyen transzparenciát kapunk cserében az adott épületről, tehát szerintem mindenképpen érdemes foglalkozni ezzel a témával és megcsináltatni az energetikai tanúsítványt. Ha többet szeretnétek megtudni a témáról, vagy felvenni a kapcsolatot az ecoteam-mel, akkor a https://www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak oldalon mindent megtudhattok.