Az alkoholról le lehet szokni!

Szponzorált tartalom

Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról - komplex alkoholelvonó kezelés
Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés

Magyarországon több mint egy millió alkoholista él, a hivatalos adatok 800 ezer körülire teszik számukat, de a szakértők szerint ez nagyon óvatos becslés. Sokak betegsége rejtve marad, megkeserítve az érintett és környezete életét is.

Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés – ez az a családi rehabilitációs központ, akik 28 napos terápiát ajánlanak a betegeknek, ahol 70-75 százalékos hatékonysággal leszoknak az alkoholról. Az alkoholizmus betegség, ezt sokan a mai napig nem látják be. Nem csak az érintettek, hanem a környezetük sem. Itt, a Családi Felépülési Központban úgy vallják, hogy a betegség kezelése egy komplex dolog. Nem csak a testi, fizikai dolgokkal foglalkoznak, hanem a szívvel, a lélekkel is. És az ember környezetével, hisz az alkoholizmus soha nem egyetlen ember betegsége, hanem az egész családé. Akik talán nem is tudják, hogy mit kell tenni, hogy kell viselkedni.

A veszekedések, alkudozások, fenyegetőzések nem vezetnek eredményre, van azonban olyan, amikor az ember türelme már végképp elfogy. Az alkoholizmus egy olyan betegség, amit lehet kezelni, és itt, a Családi Felépülési Központban pontosan ezt is teszik. Csoportfoglalkozásokkal, tanácsadásokkal. Ez a 28 napos bentlakásos program a Minnesota-modellen alapul, aminek lényeges eleme az a 12 lépcsős program, amiről biztos sokan hallottak már. Egy barátságos, diszkrét környezetbe várják az érintetteket, akiket 28 nap alatt támogatnak abban, hogy gyógyuljanak. Az alkoholizmus ugyanis egy betegség, amivel tünetmentesen együtt lehet élni. 28 nap nem kis idő, ezalatt a bentlakók elsajátítják azokat a dolgokat, amelyek segítségével kint, a nagyvilágban, a való életben, saját életükben is boldogulni tudnak majd. Hogy ne legyen kísértés, vagy ha igen, arra könnyedén, lazán tudjanak nemet mondani. Mert az életük fontosabb, mint bármilyen ital.

Az egészséget, boldogságot, a családot pénzen nem lehet megvenni. Lehet viszont tenni azért, hogy az életünk jobb minőségű legyen, hogy a családról a boldogság jusson eszünkbe, ne a szitkozódás, a számonkérés, a keserűség.

A Családi Felépülési Központban hatalmas felismerések, megoldások várnak az érkezőkre. Terápiákkal, csoportfoglalkozásokkal segítik a felépülést, a gyógyulást. Akik itt dolgoznak, maguk is érintettek, vagy betegként vagy hozzátartozóként. Tudják, hogy mit érez az ember, mit érez a család, miken kell keresztül menni azért, hogy a végén boldogan felálljon az ember és tudjon nemet mondani az italra.

Kellemes környezetben, családias hangulatban, diszkréten a világ elől elbújva minden adott a gyógyuláshoz. A test rehabilitációjához és a lelken esett sebek beforrásához. Hisz az ember nem csak test, bizony ott van a lelke, a szíve, az érzései is, és ugyanolyan fontos ezzel is foglalkozni. Ahhoz, hogy a teljes egész egy boldog egyén legyen, aki rendben van önmagával, a világgal.

Hatalmas kirándulások a természetben, sport és pihenés, sok-sok tapasztalat, barátság és élmény várja az ide látogatókat. Olyan sorstársak, akik ugyanabban a cipőben járnak vagy jártak. És egy közös vágy, a gyógyulásé, ami itt, a Minnesota-modell segítségével történik meg.

28 nap hosszú idő, de ha valaki már hosszú évek óta az alkohol rabja, ha a családja már idejét sem tudja, hogy mikor látta józanul, hogy évek óta csak a halogatás, a tagadás, a fenyegetés és a veszekedés megy, akkor 28 nap nem is hosszú idő. 28 nap a szabadságig, a boldog életig. A Felépülők mindenkinek segítenek.