Csapatépítés ötletek pár percben.

Szponzorált tartalom

csapatépítés ötletek
csapatépítés ötletek

Minden évben újra meg újra felmerül a kérdés: na de akkor hová menjünk idén csapatot építeni? És akkor első körben jönnek az eddigi tervek, amiket már kipróbáltunk és beváltak, vagy nem váltak be csak annyira fantáziátlan a csapat, hogy nem is érdekli őket, vagy egyszerűen nem emlékeznek rá, hogy nem is volt olyan jó.

Gokartozni például egyszer jó volt, de többször nem mennék vissza, mert nem ad semmi újat. Talán akkor, hogyha egy másik pályát néznénk meg, kicsit más viszonyokkal. De lehet, hogy akkor is ugyanolyan lenne – pedig én szeretem az autóversenyzést!

Egy átlagos hotelben megszállós hétvége mindig aduász, mivel millióféleképpen variálható a program, egyrészt annak fényében, hogy a hely milyen adottságokkal bír, másrészt hogy ki az, aki levezényli a feladatokat. Tényleg rengeteg variációt láttam már, tudok mondani példát zseniálisra és borzasztóra is.

Idén mégis valami új dolgot szemeltem ki a brigádnak. Persze nem csak tőlem jöttek a csapatépítés ötletek, de pont azért döntöttem végül a saját tervem mellett, hogy a többieknek meglepetés lehessen. Szóval azt találtam ki, hogy fogom a kis társaságot és lemegyünk a Balatonra egy vitorlázós-vízi sportos hétvégére.

A BalatonPRO-nál láttam egy olyan lehetőséget, ahol én állítom össze, hogy mikor mit szeretnénk csinálni, milyen sportokat akarunk kipróbálni és milyen versenyek legyenek, úgyhogy náluk foglaltam le ezt a lazulós hétvégét. Szerencsére elég nagy hajóik vannak, úgyhogy egy hajóra felfér az egész csapat. Plusz vinni fogunk magunkkal SUP deszkákat is, úgyhogy aki rossz, majd száműzzük a vízre.

Az első napon az a terv, hogyha az idő is engedi persze, hogy megérkezünk, elfoglaljuk a szállást a kikötő mellett, aztán mindenki felveszi a legszebb fürdőruháját és átmegyünk a kikötőbe. A földön még mindenki kap egy alapozó képzést a vitorlázással kapcsolatban, mit, miért, hogyan és mikor kell csinálni, aztán hogyha képbe kerültünk, akkor kihajózhatunk – természetesen szigorúan a kapitánnyal.

Az első megpróbáltatás persze majd a vízen jön, amikor tényleg segédkezni kell a különböző vitorlák megfelelő pozicionálásán. Aztán biztos lesznek olyanok, akik egy kicsit jobban tartanak a hajó dőlésétől – na, mondjuk nekik nem biztos, hogy ez a legjobb csapatépítő ötlet. De szerintem hamar meg lehet szokni, plusz egy jó társaságban azért kevésbé szoktak feltűnni ezek a problémák, vagy hamar eltörpülnek a jókedv hatására.

A tó közepén, ha minden igaz számíthatunk néhány ügyességi- és gyorsasági versenyre a vízben és a hajón egyaránt, ezekre is nagyon kíváncsi vagyok. Közben meg persze aki akar, az evezhet, vagy napozhat a SUP-okon, amiket viszünk magunkkal. Lesz persze némi szeszesital is a hajón és lesznek olyan vicces feladatok is, amik az oldott hangulatot hívatottak előhozni.

Az ebédet a túlparton fogjuk elfogyasztani egy kikötő közeli étteremben, ahol még különféle borokat is kóstolhatunk az ételek mellé. Minden előre le van rendezve, nekünk csak élveznünk kell a pihenést és a szórakozást. Aztán ezzel a lendülettel elindulunk vissza a déli partra és éjszakára visszamegyünk a szállodába.

A másnapot egy sárkányhajó versennyel indítjuk, amit szintén a BalatonPRO ajánlatából választottunk, majd újra vitorlásba szállunk, és még fürdünk egy szuper jót a kristály tiszta Balatonban. Nagyon remélem, hogy klassz, szeles időnk lesz és az igazi vitorlázást is ki fogjuk tudni próbálni, nem csak a nyugdíjas verziót. Jó lenne ide-oda ülni a hajóban és húzni a köteleket, amikor csak kell. Én személy szerint nagyon szeretnék kormányozni is, de ez persze majd a kapitányon fog múlni, hogy összejöhet-e.

Őszintén remélem, hogy a jó idő is velünk lesz, és nem kell b tervet készíteni, hanem minden úgy alakul majd, ahogy elterveztük a BalatonPRO-s szervezőkkel. Jók voltak a közös csapatépítő ötletek is, de azt is nagyon remélem, hogy az én kivitelezésemmel is elégedettek lesznek majd a többiek és mindenki jól fogja érezni magát maximálisan. Elvégre, mi másról kell szólnia egy csapatépítőnek, ha nem arról, hogy mindenki érezze nagyon jól magát?