Biztosítsd magad és a lakásodat is profin!

Szponzorált tartalom

lakásbiztosítás csőtörés
lakásbiztosítás csőtörés

Egy sziklamászó ismerősöm mondta nekem egyszer azt, hogy a kalandoktól és az újdonságoktól nem szabad félni, csak figyelni kell rá, hogy az ember megfelelően legyen biztosítva.

És milyen igaza volt! Én egyébként miatta kezdtem bele végül a vadvízi evezésbe, és egyáltalán nem bántam meg a dolgot. Az idegőrlő hétköznapokból nagyon jól ki tud zökkenteni egy ilyen program, és ha az ember megfelelő körültekintéssel választja ki a helyet és a sporteszközöket, akkor valójában ez sem veszélyesebb, mint mondjuk a mindennapos közúti közlekedés.

És pontosan így van ez a lakásbiztosítás esetében is, hiszen nincs okunk szorongani sem a beázástól, sem a csőtöréstől mondjuk, ha megfelelően van az ingatlanunk biztosítva.

Természetesen fontos, hogy az embernek legyenek elképzelései arról, hogy mik is azok a káresetek, amelyekre mindenképpen be szeretné biztosítani magát, hiszen minden ingatlan egyedi, ahogy minden tulajdonos is, tehát az ideális megoldások is minden esetben másmilyenek lesznek.

Például ha az ember lakása vagy háza nem épp a legbiztonságosabb környéken helyezkedik el, akkor több mint ajánlatos megfontolni azt, hogy ne csak a klasszikus betörések esetén fizessen a biztosításunk, de, mondjuk besurranásos vagy jóhiszemű beengedés által létrejövő lopások esetében is.

Hasonlóan fontos szempont lehet adott esetben az is, hogy a lakásbiztosítás csőtörés esetén is fizesse a kár minden elemét, így például beleértve az elfolyt, kárba veszett víz árát is. Sziklamászó ismerősömnél egyébként pont ilyen helyzet állt elő pár éve, amikor egy olyan társasházi lakást vásárolt, ahol a vízvezetékek meglehetősen rossz állapotban voltak. Ugyan a ház akkor már tervbe vette a vízvezeték hálózat felújítását, lehetett tudni, hogy körülbelül két évet kell még majd várni a munkálatok megkezdéséig. Pontosan ezért az ismerősöm úgy döntött, hogy olyan biztosítást köt, ami teljeskörű fedezetet nyújt a csőtöréses károk esetén.

Mint később kiderült, nagyon jól tette, hogy ennyire előrelátó volt ezen a téren, mert a vízvezeték sérülése végül valóban bekövetkezett még a tervbe vett ház szintű felújítás előtt, s bár a károk nem voltak olyan veszedelmesen nagyok, azért nagy segítség volt, hogy a megkötött lakásbiztosítás csőtörés esetére is teljeskörűen vállalta a károk megtérítését.

Neki például annak idején a biztosítása megkötésekor a Pannon Safe biztosításközvetítő cég segített a döntésben, és utólag bizony nagyon örült, hogy végül őket választotta, ugyanis kezdetben bizonytalan volt azt illetően, hogy pontosan milyen konstrukciót válasszon, de ennek a csapatnak a hozzáértése abszolút meggyőzte.

A Pannon Safe egy országosan is széles lefedettséggel rendelkező, biztosításközvetítéssel is foglalkozó szolgáltató, mely a MagyarBrands Kiváló Magyar Termék díját már két alkalommal is megnyerte, de az ügyfelek visszajelzései alapján készült statisztikák is azt mutatják, hogy a cég maximálisan megbízható, az általuk nyújtott szolgáltatás pedig professzionális.

A letisztult honlapon a legfontosabb lakásbiztosítással kapcsolatos információk felhasználóbarát nyelvezeten való összeszedése segít a kezdeti eligazodásban, de az online lakásbiztosítás kalkulátor is rendkívül fontos támpontokat adhat az érdeklődőknek, és a szerződés megkötése ennek használatával is lehetséges.

A cég szinte az összes legfontosabb biztosítóval kapcsolatban áll, így a szektor biztosítási termékkínálatát jól ismeri, s az ajánlatok közül így könnyen ki tudja választani az adott ügyfél egyéni igényeinek leginkább megfelelőt.