https://hisecajtozar.hu/letort-kinai-hisec-ajto-kilincs-csereje/ oldal segít a biztonsági ajtó kilincs cserében

Szponzorált tartalom

Lóg a kilincs

A biztonsági ajtókilincs cseréje szükséges ha az elkezd lógni vagy lötyög a kilincs.
Sokan szeretnek nekilátni saját kezűleg a munkának ezért ez az oldal: https://hisecajtozar.hu/letort-kinai-hisec-ajto-kilincs-csereje/ releváns segítséget nyújt a kilincs javítás házilag történő kivitelezésére.

Zárszervíz megrendelése előtt saját magunk is nekiláthatunk a lötyögő kilincsek javításának az alábbiak szerint.

Ha a lemez hi sec ajtókilincset ki kell cserélni, az első lépés a régi kilincs eltávolítása.
Ezt úgy teheti meg, hogy kicsavarja a helyéről az alsó és felső rögzítő csavarokat, majd óvatosan lehúzza az ajtóról a kilincset.
Ezután egy csavarhúzóval távolítsa el az ajtóból a megmaradt műanyag keretet amely takarást szolgálja az acél ajtón.
Távolítsa el a forgó gyűrűt hiszen az új HiSec ajtó kilincs egységcsomag tartalmazza azt a terméket is.
Ezután rögzítse az új fogantyút biztonságosan a csavarokkal, és ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e, megszűnt e a lóg a kilincs szindróma.

Ajtókilincsek gyakori problémái

Lógó ajtókilincs javításának lépései laza vagy kopott csavarok esetében:
Ellenőrizze, hogy a kilincset az ajtóhoz rögzítő összes csavar meg van-e húzva és jó állapotban van-e.
Ha szükséges, cserélje ki őket újakra.
Letört kilincsek esetén nincs lehetőség a biztonsági ajtó kilincs javítására mert az külön nem pótolható viszont ezen az oldalon segítséget kaphatunk a terméken át a felszereléséig:
www.hisecajtozar.hu/letort-kinai-hisec-ajto-kilincs-csereje/
Törött reteszmechanizmus: Ezt okozhatja kopás vagy a kilincs ajtóra való helytelen felszerelése illetve a forgató gomb törése az alsó kisegítő zárásnál az acéllemez ajtón.
Ha ez a probléma fennáll, akkor a zárszerkezet reteszmechanizmusát teljesen ki kell cserélni.
Működésképtelen kilincs: Ezt számos dolog okozhatja, például hibás reteszmechanizmus vagy laza csavarok, letört fogantyú, vagy eltört kilincs rúgó amely megakadályozza a kilincs megfelelő működését.

Kilincsek folyamatos használata, amely kopáshoz vezet

A legjobb módja annak, hogy elkerülje az ajtókilincsek állandó használat miatti kopását, az, ha olyan lemez ajtó kilincseket szereltet be, amelyeket nagy forgalmú területekre terveztek, például kereskedelmi minőségű vagy erősített változatban van jelen a piacon. Ezek az átlagos felhasználáson túlmenően akár kétszer több ideig képesek működni a lemez ajtók területén.
Ezek általában acélból vagy rozsdamentes acélból készülnek, és vastagabb felületűek, mint a gyári hi sec biztonsági ajtó gyári kilincsei.
Fontos a biztonsági ajtók megfelelő záródása is! Ha akad vagy szorul az acél bejárati ajtó akkor számíthatunk a kilincsek idő előtti elkopására.
Ezenkívül a rendszeres karbantartás segíthet a fogantyú kivitelének megőrzésében és védelmében.
Ez magában foglalhatja a mozgó alkatrészek enyhe szilikon spray-vel vagy WD-40-gyel történő kenését, valamint a fogantyú rendszeres ellenőrzését amely láthatóvá teszi a bejárati ajtó kilincs lógását.
Ha elege lett a lötyögő kilincs vagy letört kilincsek használatából és segítség kell a megoldáshoz ezen az oldalon megtalálja: www.hisecajtozar.hu/letort-kinai-hisec-ajto-kilincs-csereje/