Cégérték becslése, hogyan működik?

Szponzorált tartalom

cégérték becslése
cégérték becslése

Bármit is kínáljunk eladásra, célszerű egy kis kutatómunkát végezni azt illetően, hogy mik az aktuális árak. A cégeladásnál egy kicsit másképp működik ez a dolog, hiszen ott rengeteg tényező van, ami hatással lehet az eladási árra.

Éppen ezért fontos a cégérték becslése, amelyhez megvannak a megfelelő módszerek, köztük olyan mérőszámok, mint az EBITDA, aEBITDA többek között. Persze egy még folyamatosan működő vállalkozás esetében eltérő számokkal kell dolgozni, mindenesetre az Adequit.com oldalon részletesen megismerheti a legfontosabb számolások lényegét és menetét, valamint képletét, hogyan számoljunk ezekkel.

Az alaptevékenység kamatok és adózás előtti eredményét célozza meg az EBITDA, bizonyos esetekben könnyen lehet vele számolni a jövedelem termeléssel kapcsolatban. Lényegében az üzemeredmény és értékcsökkenés az, amihez ez a mérő tartozik. Némileg torzult eredményt ad, tehát nem tökéletesen pontos, azonban kiindulópontnak teljesen megfelelő.

Az aEBITDA, avagy a kiigazított EBITDA már a hosszú távon fenntartható jövedelemtermelő képességre irányul. Amennyiben többet szeretne megtudni a cégérték becslése kapcsán, úgy keresse fel a cégértékesítési és tőkebevonási portált, amely a cégértékkel kapcsolatban is számos hasznos információt tesz elérhetővé az érdeklődőknek, ezen túl pedig további érdekes témákat fejt ki blog bejegyzéseiben!