Mi az a publikus felhő szolgáltatás?

Szponzorált tartalom

publikus felhő
publikus felhő

A digitális adattárolási módszerek alkalmasak dokumentumok, videók, képek és egyéb tartalmak tárolására. A felhőről, mint kifejezésről már biztosan mindenki hallott, de elképzelhető, hogy annak előnyeit még nem mind ismerik.

 A legnagyobb előnyünk, ami származhat ebből az adattárolási módszerből, hogy adataink biztonságos helyen kerülnek megőrzésre, melyhez azonban bárhonnan hozzáférhetünk a megfelelő jogosultság függvényében. Mindössze internetre van szükség ahhoz, hogy akár a világ másik végéről is kezelni tudjuk a benne tárolt adatainkat. De azt tudta, hogy több változata is van a felnőnek?

A publikus felhő vagy nyilvános felhő a leggyakrabban használt típus, melynek erőforrásait külső szolgáltatók birtokolják, valamint működtetik. A különféle erőforrásait interneten keresztül érhetjük el.

Előnyei közé tartozik, hogy alacsonyabb költségekkel áll rendelkezésre, hiszen nincs rá szükség, hogy megvásároljuk a szoftvert és hardvert ahhoz, hogy használni tudjuk. Mivel nem saját birtokunkban van, így a rendszer karbantartását is külsős személy végzi, ő gondoskodik róla, hogy a publikus felhő karbantartása megtörténjen, hogy azt problémamentesen használhassuk. Bizonyos szinten személyre szabható, ezért az üzleti igények szükségleteit figyelembe véve némileg testreszabottan alakíthatjuk saját igényeink szerint.

A publikus felhő által bárhonnan elérhetőek a felhőbeli adatok, amelyek egyúttal kimagasló biztonságban vannak. Tárhelyet, számítási kapacitást, valamint szoftveres megoldásokat is biztosíthat. Ha bármilyen probléma adódna a szerveren tárolt adatok körül, azokat a felhőből gond nélkül helyre lehet állítani még egy vírustámadás esetén is!

Amennyiben további részletek érdeklik a publikus felhővel kapcsolatban, úgy a GS Informatika készséggel áll rendelkezésére, hogy az Önnek és vállalkozásának legjobb megoldásokat élvezhesse a biztonságos adattárolásban és informatikai rendszere üzemeltetésében!