Miből áll a klímaszerelés ár?

Szponzorált tartalom

klímaszerelés ár
klímaszerelés ár

Környezettudatosnak lenni többféleképpen lehetséges. Ki a szemetet gyűjti szelektíven, ki az újrahasznosítható dolgokat használja vagy zero-waste elven működő vásárlást, életmódot folytat. A lényeg, hogy ki-ki megtegye a magáét ebből a szempontból, mert a kicsi is sokat számít.

Az energiafelhasználásunk csökkentésével nem csak hozzájárulhatunk egy tudatosabb világhoz, hanem spórolhatunk is vele. A klímás fűtésre való áttérés is egy ilyen lehetőség, melynek kapcsán most egy arról szeretnénk pár sort írni, milyen anyagi vonzata van az áttérésnek. Döntő szereppel bír ugyanis a klímaszerelés ár ebből a szempontból.

Mennyiben kerül egy klíma? Mennyibe kerül a klíma beszerelése?

A klímaszerelés ár ezekből az elemekből tevődik össze. A készülék beltéri és kültéri egységének ára, valamint a szakember munkadíja alkotja a végső árat. Általánosságban elmondható, hogy például egy 5 kWh teljesítménnyel működő oldalfali klímát a klímaszerelő br. 75 ezer forinttól szerel. Ehhez még hozzájön az áfa is. Ebben az összegben nincs benne a készülékdíj, mely attól függ, hogy milyen márkát, típust választunk. Rengeteg népszerű termék van, köztük a már sokat bizonyított Midea vagy Gree klímák, de ott a Fischer is és még sok más.

A választásban segítségünkre lesznek a szakemberek, akik a helyszíni felmérést követően már azt is meg tudják állapítani, hová kellene helyezni a berendezést annak érdekében, hogy a legjobb hatásfokkal működhessen. Miután megvan a helye, máris közelebb kerültünk a megfelelő klíma kiválasztásához.

A klímaszerelés ár és a készülékár megállapítása innen már gyerekjáték, hiszen egyúttal azt is felmérik ilyenkor, hogy mennyi kábelre és egyéb a szereléshez tartozó alkatrészre lesz szükség.

Még nagyobbat spórolhatunk hosszú távon, amennyiben napelem is van a házon, hiszen annak teljesítményétől függően a klíma üzemeltetése is megoldható, melyről nyáron a hűtés, télen a fűtés is megoldott lehet. Bárhogyan is valósítja meg végül klímája felszerelését, a Klímaszerelésben Otthon mindenben segít Önnek!