Néha kocsikázzunk el valahová

Szponzorált tartalom

autós iskola
autós iskola

Egyre inkább összeszűkül a világ körülöttünk, minden könnyebben elérhető, mindenről hamarabb értesülhetünk, könnyebb kapcsolatot teremtenünk egymással. Szinte már állandó kapcsolatban állunk egymással, bármelyik pillanatban beszélgethetünk az ismerőseinkkel az okos eszközeinken keresztül, egy nagy hálózaton vagyunk általuk. Élvezzük ennek az előnyeit sokan le is szoktunk arról, hogy barátainkkal összeüljünk rendszeresen, mert anélkül is tartjuk a kapcsolatot, nem távolodunk el egymástól. Ez mind igaz, szép és jó, de azért nem szabadna megfeledkeznünk a személyes kapcsolat erejéről sem. Figyelnünk kellene arra, hogy megteremtsük a lehetőségét a személyes találkozási időnek.

Láthatjuk a Föld minden szépségét otthonról is, az interneten keresztül, de szerencsére arra még megvan bennünk az igény, hogy fizikai valónkban is eljussunk azokra a gyönyörű helyekre, kikapcsolódásként. Szerintem a legnagyobb szabadságot utazásainkhoz a saját autó adja, mert semmi sem korlátoz abban minket mikor, hol állunk meg.

Erre nemrég jöttem rá, ezért mentem el a Fordulat autós iskolához, hogy én is ilyen szabadságot élvezhessek utazásaimkor. Őket választottam a sok lehetőség közül, és nem is bántam meg, ezért úgy érzem megérdemelnek annyit, hogy kicsit beszéljek róluk. Budapesten számos helyszínén tartanak oktatásokat, sokan lehettek rajtam kívül, akiknek kapóra jönnek a helyszíneik. Az autós iskola weblapja nagyon jól használható, az a kevés ember is jól eligazodhat rajta, akinek még gondot okoz a digitális világ.

A kreszt többféle platformon keresztül tanítják, én az online tananyagot és vizsgára felkészítő alkalmazást használtam. Kaphatsz itt CD formátumú gyakorlóanyagot is a vizsgához, illetve témák alapján válogatott kérdéssorokat is, vagy használhatsz E-learning vizsgafelkészítő tesztprogramot. Egy rövidebb összefoglaló anyagot is készítettek a kresz tankönyv mellé, ami vázlatszerűen tekinti át a tananyagot. Ezek egyébként mind néhány ezer forintból megúszható tételek.

Ha megnézed az oldalukat, szerintem neked is tetszeni fog, hogy nem csak száraz információtömeg, hanem blogjuk is van. A blogon olvashatunk például összefoglalják, hogy milyen fajtái vannak a kresz oktatásának, és melyiknek milyen előnye és hátránya van. Ez megkönnyíti a döntést abban, hogy kiválaszd a hozzád illőt. A másik bejegyzés, ami nekem tetszett, az volt, amiben a sofőrök által vétett leggyakoribb hibákról írnak, de más, számodra hasznos témát is találhatsz.

Van egy autós szemmel nézve nagyon fontos szolgáltatásuk, a motor vezetéstechnikai tréning. Én, mint kezdő sofőr ezt kötelezővé tenném a motorosok számára, az én szemszögemből félelmetesek tudnak lenni. Ha pedig ezt szülőként olvasod, neked mindenképpen javaslom a gyermeked érdekében is. Ha körülnézel a weboldalon, még a szimpatikus gyakorlati oktatót is ki tudod választani, képet, és egy kis tájékoztatót is tettek fel róluk. Sok gyakorlati oktatási helyszínük van Budapesten és még a gyakorlati vizsgaútvonalakat is megnézhetjük az oldalukon.

Megragadva az alkalmat felhívnám a figyelmet a vezetés közbeni mobilozásról szóló blog bejegyzésre, mert a friss jogsimmal majdnem egy ilyen eset miatt ütköztem egy óvatlan autóssal, jó lett volna, ha ő is olvasta volna.

Remélem hasznos volt az írásom, és segített kicsit az autós iskola választásban.